Letní měsíce jsou časem, kdy máme největší tendence utíkat od práce. Naši pozornost odvádí počasí i poloprázdné kanceláře. Tak se pojďme podívat na to, jak a kam lze uniknout. Jste připraveni zmáčknout tlačítko ESCAPE?

Bavit se samozřejmě budeme o virtuální realitě, jinak také VR-ku. V současnosti je VR v povědomí lidí zapsána nejčastěji jen jako drahá hračka. Její využití je však čím dál sofistikovanější a VR se začíná využívat pro sportovní tréninky, v medicíně k prostorové vizualizaci lidského těla a nácviku operací nebo pro marketingové a komerční účely.

Ti, kdo s VR zatím nemají žádné zkušenosti, si určitě kladou otázku, v čem vlastně přidaná hodnota VR spočívá. Virtuální realita umožňuje projekci dvourozměrných obrazů do prostoru. To, co byste normálně viděli na obrazovce nebo plátně před sebou v menším měřítku, se najednou rozprostírá kolem vás v poměru 1:1. Můžete se tak snadno přenést do prostředí a světů, jejichž podoba je limitovaná pouze lidskou představivostí (respektive představivostí designérů, kteří prostředí navrhují). Každopádně už jen to, co je aktuálně na trhu, je dost působivé.

VR ve Vaultu 42

Jako Vaulteři jsme samozřejmě fanoušky posledních technologických novinek, tedy i virtuální reality. Proto jsme si pořídili vlastní hračku – HTC Vive headset, díky kterému se můžeme přenést do jiného prostředí, světa, vesmíru, … HTC Vive je k dnešnímu dni považováno za nejlepší VR technologii. S připojeným účtem získáváte přístup ke stovkám her a aplikací, které nabízejí různé formy aktivit: od procházek po celém světě, přes edukativní a rozvojové hry až po akční střílečky, rollercoastery nebo závodní hry. Míra zapojení hráče se liší podle typu zvolené aktivity. U některých her se dokonce zapotíte a občas i pořádně leknete. Pohyb ve virtuální realitě přináší skutečné prožitky všedního života. Fakt, že pocit úžasu, potěšení, úlek nebo závrať si můžete navodit na počkání, je fascinující.

VR je skvělým prostředkem pro odreagování. Nezáleží na tom, jestli hledáte rozptýlení ve formě akce, klidné procházky místa, kde dáte průchod své fantazii a budete neomezeně tvořit v prostoru kolem sebe.

Ve Vaultu 42 si můžete kdykoliv pronajmout HTC Vive a virtuální realitu si tak vyzkoušet sami. Pokud si chcete zahrát a zároveň se o VR dozvědět více (o jiném než herním využití VR), sledujte plánované akce. První ze série “Virtual reality” se bude konat ve čtvrtek 24. srpna. Mluvit se bude o vývoji softwaru a her, hrát se bude o putovní pohár. První souboje budou vesmírné, čeká vás Space Pirate Trainer.

Ready?!  ⇒  REZERVACE