Vault je coworkingovým centrem, které nabízí plnohodnotné pracovní zázemí profesionálům na volné noze. Jak si ale takové pracovní prostředí představit? Chystáte se na prohlídku nebo byste rádi využili dne na zkoušku, ale jste si trochu nejistí, protože si nedokážete představit, jak to tu vlastně vypadá? Na následujících řádcích se vám pokusíme prostory Vaultu 42 přiblížit. Ať víte, do čeho jdete.

Každý máme jiné pracovní tempo a každému z nás při práci vyhovuje jiná intenzita ruchu. Někdo si dělá přestávky častěji a během nich rád prohodí pár slov se svým kolegou, sousedem, s kýmkoliv, kdo je po ruce. Jiní, když se do práce pohrouží, je to na dlouhé hodiny, potřebují absolutní klid a vyrušil by je i zvuk špendlíku dopadajícího na zem.

 

S tím pracovali i autoři interiéru, architekti ze studia Raketoplán, a v prostoru bývalé vojenské pekárny vytvořili 3 pracovní zóny. Každá zóna odpovídá jinému pracovnímu nasazení. Tichá je pro největší pracanty. Mobilní telefony tu nejsou vítány a předpokládá se, že ti, kdo si vyberou své pracovní místo zde, se spolu nebudou moc vybavovat. V tiché zóně se může “zahnízdit” 11 freelancerů.

 

Dalším stupněm je středně rušná zóna. Pro tu jsou vyhrazeny 2 místnosti a nabízí celkem 20 pracovních míst. Je pro ty, co občas rádi svému sousedovi přihrají nějaký ten joke nebo ho oblaží čerstvou novinkou z internetů a krátké telefonáty spolusedících jim nevadí.

 

Pro hyperaktivce, kteří potřebují mít o všem přehled a u všeho být, má Vault 42 rušnou zónu. Ta je umístěna ve střední části coworkingu. Tady se může telefonovat a klábosit dle libosti. Součástí zóny jsou i “hot spoty”, které můžete využít k rychlé konzultaci nebo pokecu. Pracovní místa rušné zóny najdete hned za recepcí.

 

Odpočinout si od práce, v klidu se najíst nebo si dát kafe můžete v samoobslužné kavárně v prvním patře. Je tu vše, co k přípravě čaje, kávy, limošky nebo servírování jídla potřebujete. Zdi jsou momentálně ozdobeny autorskou grafikou od LLUKASE, takže si tu odpočinete i od neustálého civění do monitoru.

 

Když mrknete na plánek Vaultu 42, zjistíte, že jednotlivé zóny jsou na něm barevně rozlišeny. Tichá zóna je uklidňující zelenou, rušná zóna dravou červenou a ta mezi, středně rušná zóna, béžovou. To abyste se v tom snáze vyznali.

 

Samozřejmě tu máme i zasedací místnosti, které můžete využívat k oficiálním schůzkám nebo zde můžete sami zorganizovat nějakou akci. Také tu máme Vallery, prostor pro umčo. A prádelnu. Ta vám sem moc nesedí? To byste se divili!

 

Tak co, přijdete Vault 42 omrknout? 😉

REZERVACE PROHLÍDKY